США звинувачує Росію у підтримці терористів

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 15.07.2014 15:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23664

Сполучені Штати звинувачують Росію в підтримці сепаратистів на сході України військовою технікою, включно із танками.

В оприлюдненому Держдепартаментом США аналітичному матеріалі йдеться, що Вашингтон «не має доказів того, що підтримка Росією сепаратистів припинилася».

«Насправді, за нашими оцінками, Росія продовжує надавати їм важке озброєння, іншу військову техніку і фінансування, і, як і дотепер, дозволяє бойовикам вільно в’їжджати в Україну», – ідеться в документі.

Також американське зовнішньополітичне відомство стверджує, що Москва на місці розгортання на південному заході Росії продовжує накопичувати військову техніку, зокрема й ту, яка більше не використовується російськими військами.

Держдепартамент також наголошує на домінуванні громадян Росії в керівництві організацій «ДНР» і «ЛНР». «Багато самопроголошених «лідерів» сепаратистів є вихідцями з Росії і мають зв’язки з російським урядом. Це все малює виразну картину продовження політики Росії з дестабілізації ситуації на сході України», – вважають аналітики Держдепартаменту.

США та Європейський союз мають запровадити подальші санкції проти Росії за відсутності її зусиль з деескалації ситуації на сході України. Про це йшлося у понеділок у телефонній розмові президента США Барака Обами і прем’єр-міністра Великої Британії Дейвіда Камерона.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.