Заступника начальника відділу СБУ впіймали на хабарі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.07.2014 15:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23670

Викриття та припинення корупційної діяльності заступника начальника відділу одного з підрозділів центрального апарату СБУ, який вимагав хабар від підприємця, відбулося в результаті роботи управління внутрішньої безпеки СБУ спільно зі слідчими Генеральної прокуратури України.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

До СБУ звернувся засновник підприємства в місті Черкаси і повідомив, що співробітник СБУ вимагає у нього 17 тисяч доларів за безперешкодне митне оформлення вантажів. Цю заяву негайно було взято в роботу, хабарника затримано.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 368 КК України.

Печерський райсуд Києва обрав затриманому запобіжний захід – домашній арешт.

У Службі безпеки України триває робота з рішучого викорінення можливих проявів корупції серед співробітників СБУ, із залученням неурядових організацій, громадських активістів, представників ЗМІ.

При нових кадрових призначеннях обов’язково враховується думка громадськості.

За ініціативи СБУ відбулося вже два антикорупційні форуми в органах державної влади, такі зустрічі з представниками ГО та преси відбуватимуться і надалі та стануть запорукою продовження гострої боротьби з корупцією.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.