СБУ оприлюднила доказ російського походження ЗРК, з якої терористи знищили пасажирський літак

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.07.2014 17:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23689

Голова СБУ Валентин Наливайченко на брифінгу оприлюднив докази того, що терористи отримали із Росії зенітно-ракетний комплекс “Бук-М” разом із екіпажем, що підтверджується перехопленими розмовами терористів.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Кримінальне провадження за фактом збиття авіалайнера, що мало місце над територією України, розпочате слідчим управлінням СБУ за статтею "Терористичний акт". Пасажирський авіалайнер був збитий ракетою із ЗРК "Бук-М", що разом з екіпажем був переправлений з території Росії. Цьому є докази", - сказав Наливайченко.

Він наголосив, що Служба безпеки України має намір домагатися ідентифікації екіпажу зенітно-ракетного комплексу, яким був збитий цивільний малайзійський лайнер.

"Для нас зараз найголовніше встановити, в тому числі через міжнародні інституції (під час заслуховування на спеціальних засіданнях і в ООН, і в ОБСЄ), від російської сторони отримати прізвища всіх трьох членів екіпажу - російських військовослужбовців - які безпосередньо управляли ЗРК "Бук-М" і які безпосередньо натиснули на гашетку і запустили ракету проти мирного пасажирського літака", - заявив Наливайченко.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.