На місці падіння Боїнга вже попрацювали російські спецслужби

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 21.07.2014 18:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23702

Представники незаконних збройних формувань висловили бажання передати знайдені на місці катастрофи авіалайнера Малайзійських авіаліній в Донецькій області бортові самописці представникам Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО).

Про це заявив віце-прем’єр Володимир Гройсман на брифінгу в Києві в понеділок.

"Ми знаємо, що всі ці 4 дні спеціальні служби Російської Федерації проводили відповідні роботи, які пов’язані з тим, щоб намагатися ліквідувати сліди того, яким чином це все було зроблено (збитий авіалайнер - ред.). А також ми вже маємо інформацію про те, що бойовики проросійські та російські хочуть передати самописці представникам ІКАО. Це говорить тільки про те, що ці самописці всі ці дні перебували у них в руках, над ними проводилися ймовірно певні дії", - зазначив він.

Гройсман зазначив, що 4 дня експерти не допускалися на місце трагедії, а російська сторона проводила дії по замітання слідів.

"Ми впевнені в тому, що всі ці 4 дні, коли нас не допускали й обмежували наших експертів і експертів ОБСЄ, в цей час проводилися дії спеціальних служб Російської Федерації на цій території. Що вони робили, яким чином, в яких масштабах, можна буде оцінити тільки тоді, коли буде доступ на цю територію. Ви бачите, що і далі не пускають фахівців - значить, щось приховують", - підкреслив Гройсман.

Заступник глави Адміністрації Президента Геннадій Зубко в ході брифінгу також зазначив, що, за існуючою інформацією, на місці катастрофи під виглядом цивільних осіб працювали російські фахівці і ’’проводили невідомі нам дії’’. Тому, за його словами, необхідно забезпечити доступ до місця аварії міжнародних та українських експертів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.