Парламентська фракція КПУ може припинити своє існування

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 22.07.2014 13:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23704

Парламент ухвалив Закон України “Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо кількісного складу та припинення діяльності депутатських фракцій (депутатських груп)” (реєстраційний №4307А).

Парламент з п’ятого разу підтримав це рішення. «За» проголосували 232 із 250 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Даним законом передбачається, що голова Верховної Ради України зможе оголошувати про розпуск фракції, якщо кількісний склад депутатської фракції став меншим за мінімальну кількість народних депутатів, які були у найменшій фракції, що була сформована протягом першої сесії парламенту.

Як повідомлялося раніше, на першій сесії парламенту поточного скликання найменше депутатів було у фракції КПУ, а на даний час з неї вийшли декілька депутатів. Тому, відповідно, кількість депутатів у складі фракції КПУ зменшилась, порівняно з їх кількістю на першій сесії. Турчинов запевнив, що сьогодні направить закон на підпис президентові, і після цього оголосить про розпуск фракції КПУ.

Фракція “Свободи” зустріла це рішення оплесками та виконала в сесійній залі Державний Гімн України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.