Десантники миколаївської бригади, прорвавши оточення бойовиків, вивели важкопоранених та резервістів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 22.07.2014 14:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23706

Бійцям миколаївської 79-ї окремої аеромобільної бригади, які понад 7 діб перебували під шквальним ракетним і мінометним обстрілом із боку Росії, вдалося прорвати кільце терористів і вивезти тяжкопоранених у тил.

Про це повідомили джерела у командуванні десантної бригади.

За словами джерела, один із офіцерів четвертої роти другого батальйону узяв на себе відповідальність і організував виведення тяжкопоранених бійців із оточення. При цьому джерело уточнює, що чіткого наказу від керівництва АТО він не отримав і діяв за особистою ініціативою.

За словами волонтера "Народного проекту" Валерія Кисіля, не дочекавшись допомоги та чітких команд від генералітету, старший офіцер, який перебуває на висоті в оточенні терористів, прийняв рішення вивести з оточення бійців-"резервістів" і поранених. Усі офіцери й прапорщики залишилися на своїх позиціях.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook Юрій Бірюков, з оточення вивели 75 людей. Серед них є поранені й контужені, змучені тижневим обстрілом танків, мінометів і "Градів".

Наразі звільненим бійцям надають необхідну медичну допомогу.

Позиції української армії в оточеному проросійськими терористами районі, як і раніше, перебувають під контролем сил АТО. До них уже спрямували підкріплення й бойові з’єднання Збройних сил України для підтримки та здійснення ротації.

Як відомо, раніше родичі військовослужбовців 79-й ОАЕМБр заявляли, що командування АТО недостатньо підтримує українських солдатів, які потрапили в оточення терористів.

Зокрема 19 липня матері і дружини військових перекрили трасу під Кіровоградом з вимогою, щоб керівництво АТО направило підкріплення оточеній терористами бригаді.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.