США зацікавленні в інформації українських РЛС ПРО

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 15.03.2007 10:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2372

З боку США до України не було звернень розташувати на її території елементи нової системи протиракетної оборони. Натомість Вашингтон зацікавлений в обміні інформацією з українських та російських радіолокаційних станцій.

Станція ПРО “Дар'ял”. Цей тип РЛС розташовано у Севастополі, Мукачевому, Іркутську.

Про це повідомив вчора в Києві директор американського Агентства з протиракетної оборони Генрі Оберінґ.

Американські протиракетні установки найближчим часом будуть розміщені у Великобританії, пізніше, після згоди сторін, у Польщі та Чехії і, ймовірно, поблизу Ірану.

До інших країн, зокрема на Кавказі, з цією пропозицією США не зверталися, каже Генрі Оберінґ.

Україну він розглядає виключно як союзника у переговорах щодо припинення Іраном та Північною Кореєю розробки нових ракетних програм: „Найкращий спосіб підвищити безпеку України – це вплинути на такі країни, як Іран. Водночас, якщо ми разом з європейськими союзниками продемонструємо, що можемо мати захист від ракет, то це знецінить привабливість таких ракет для самих іранців”.

На протести представників ПСПУ, які пікетували будівлю, де виступав американський генерал, Генрі Оберінґ сказав, що такий супротив щодо розміщення елементів ПРО він зустрічав лише в своїй країні, але підкреслив, що радий бачити, як процвітає в Україні демократія.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.