Україна почала облаштування кордону з Росією там, де не ведуться бойові дії

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 24.07.2014 16:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23725

Україна розпочала облаштування й укріплення ділянки держкордону з Росією у тих місцях, де не ідуть бойові дії (це – Харківська, Сумська, Чернігівська області), повідомив речник РНБО Андрій Лисенко.

«Там, де зараз відбуваються бойові зіткнення, укріплювальні роботи проводити тимчасово неможливо. Після того, як українська земля буде звільнена від терористів, українсько-російський кордон обов’язково буде мати додаткові загородження», – наголосив Лисенко.

Він також повідомив, що росіяни продовжують провокації на кордоні з Україною. Так, вчора у Сумській області о 16:20 у пункті пропуску «Грайворон» Росії колона російської військової техніки з прапорами своїх Збройних сил з семи БТРів і двох БРДМ на великій швидкості, виїхала на нейтральну смугу пункту пропуску.

«Після приведення особового складу українського пункту пропуску «Велика Писарівка» до бою, колона повернулась у зворотному напрямку на територію РФ. Учора на російській території напроти Сумської області з напрямку села Безіменне спостерігався також рух військової колони, яка складалася з семи БТР з російськими прапорами. Колона, звернувши з асфальтової дороги, прослідувала вздовж російсько-українського кордону», – повідомив Лисенко.

За даними РНБО, за останні дні збільшується кількість провокацій на українсько-російському кордоні. Також Росія нарощує кількість військовослужбовців і військової техніки вздовж усього кордону з Україною.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.