Росія обстрілює українські війська і має намір надати сепаратистам нові потужні озброєння

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 25.07.2014 00:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23728

Сполучені Штати Америки мають докази, що Росія обстрілює українські війська в зоні антитерористичної операції з артилерійської зброї зі своєї території, заявила сьогодні на брифінгу у Вашингтоні речниця Державного департаменту Марі Гарф.

Крім того, сказала вона, США також мають докази, що Росія має намір надати силам сепаратистів в Україні потужніші реактивні системи залпового вогню.

За її словами, ці дані отримані на підстави інформації розвідки, але джерел і методів здобування цих даних вона не може обговорювати.

Раніше США вже звинувачували Росію в наданні сепаратистам озброєнь і організації навчання для них.

Останнім часом повідомляють про все нові свідчення прямої участі Збройних сил Росії в ударах по позиціях українських військ у прикордонних місцевостях. Також щодня тривають прориви через кордон із Росії все нових колон із бойовою технікою і боєприпасами для сепаратистів.

На частині територій Донецької й Луганської областей, де наразі діють проросійські сепаратисти за підтримки з боку Росії, триває антитерористична операція українських силових структур із метою визволити ці території від сепаратистської окупації.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.