Лисичанськ звільнено. Наступ триває на Горлівку

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 25.07.2014 15:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23731

Основний удар сил АТО спрямовано на угрупування, які захопили Горлівку.

Установки "Град" розміщують у житлових кварталах

Про це повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу в Києві.

«Після того як вчора ввечері було звільнено Лисичанськ, наш головний удар спрямований на Горлівку, тому що це місто є основним стратегічним пунктом, який є дорогою до Донецька», - заявив він. «Як тільки угрупування терористів у Горілвці буде знешкоджено, відкривається прямий шлях до Донецька, при цьому йде блокування Донецька з інших боків, і бойовикам не дають можливості залишити його, а також отримати підкріплення з боку кордону», - додав Лисенко.

За його словами, «запеклі бої йдуть в напрямку Луганська, особливо у прикордонній смузі».

Він повідомив також, що бойовики розміщують установки залпового вогню «Град» у житлових кварталах Горлівки, Харцизька, Маломиколаївки та Первомайська.

За словами речника РНБО, терористи продовжують використовувати мирне населення, як живий щит, а також розміщувати свої вогневі позиції у житлових масивах і на території цивільних об’єктів.

«Бойовики розмістили десятки систем «Град» у людних кварталах: зокрема у Горлівці біля шахти ім. Румянцева, у Харцизьку на території ЖЕКу № 5, у селі Маломиколаївка біля Красного Луча, у Первомайську в районі ПТУ №31», - заявив Лисенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.