США оприлюднюють нові докази обстрілів України з території Росії

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 27.07.2014 20:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23738

Сполучені Штати Америки оприлюднили в неділю низку супутникових фотографій, на яких зафіксовано позиції російських військ неподалік кордону з Україною і обстріляні ними місця на українській території.

Фотографії поширюють, зокрема, в соцмережах американські журналісти і дипломати. Серед інших, опублікував їх і посол США в Україні Джеффрі Паййєтт.

Перший знімок показує наслідки удару по українській території з реактивних систем залпового вогню, другий і третій – результати обстрілу з самохідної артилерії по українському військовому підрозділу. На четвертому знімку реактивні системи стріляли по цілях із території України біля самого кордону – на думку США, в цьому випадку йшлося про використання установок, наданих сепаратистам із Росії.

Українські військові давно заявляють, що їхні позиції неподалік російського кордону нерідко обстрілюють або з напрямку кордону, або й із території Росії. Ці заяви підтверджували в соцмережах і самі росіяни, мешканці прикордонних сіл, і солдати, які хвалилися своїми обстрілами. Західні розвідки теж заявляли, що мають підтвердження обстрілів України з російської території. Росія відкидає всі докази цього й називає їх неправдивими.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.