В ООН не виключають, що збиття «Боїнга-777» може розглядатися як воєнний злочин

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 28.07.2014 19:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23747

Збиття «Боїнга-777» може розглядатися як воєнний злочин.

Про це йдеться у заяві верховного комісара ООН із прав людини Наві Піллей.

«Жахливе збиття літака «малайзійських авіаліній» 17 липня сталося відразу після завершення звіту ООН. Цей прояв порушення міжнародного права у нинішній ситуації може розглядатися, як воєнний злочин. Дуже важливо, щоб розслідування цього випадку було проведено невідкладно, ретельно, ефективно і неупереджено», – зазначає Піллей.

Наві Піллей закликала всі сторони конфлікту «покласти край верховенству зброї і відновити повагу до міжнародного права і прав людини».

«Хочу наголосити всім, хто втягнутий у цей конфлікт, зокрема й іноземним бойовикам, що будуть докладені всі зусилля, щоб усі, хто чинив серйозні злочини щодо порушення міжнародного право, включно з воєнними злочинами, були притягнуті до відповідальності» – наголошує Наві Піллей.

«Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що прямував за маршрутом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Захід і влада України заявляють, що літак збили проросійські бойовики за підтримки Росії. Москва свою причетність заперечує і покладає відповідальність на українську сторону.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.