Українські військові вибили російських бойвиків з Авдіїви

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 29.07.2014 10:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23749

Бійці сил антитерористичної операції увійшли в Авдіївку Донецької області.

Про це повідомили місцеві мешканці, передає сайт 62.ua.

"Сьогодні місто Авдіївка, розташоване за 6 кілометрів на північ від Донецька, фактично повністю перейшло під контроль сил АТО", - пише видання.

Як повідомляють очевидці, залишки бойовиків "ДНР" рятуються втечею в районі кафе "Царське полювання".

Разом з тим, Найбільш жорсткі контратаки бойовиків зафіксовані в районі Савур-Могили, відбитою раніше українськими силовиками.

Про це повідомляє керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"Ситуація в зоні АТО залишається складною. Після звільнення силами АТО ряду районів в зоні проведення операції, терористи провели кілька контратак з метою повернути втрачених позицій. Найбільш жорсткі контратаки бойовиків зафіксовані в районі Савур-Могили, відбитою раніше українськими силовиками", - написав експерт.

Він також зазначив, що фіксується активна підготовка терористів до оборони в районі н.п.Первомайск, Алчевськ, Стаханов. "Тут обладнуються укріпрайони, прибуває техніка і озброєння, проводиться насильницька мобілізація» серед місцевих жителів", - підкреслив Тимчук.

Як повідомлялося раніше, українські військові взяли під контроль Савур-могилу, яка є стратегічною висотою на кордоні Луганської, Донецької та Ростовської області Росії, а також звільнили Дебальцеве. Крім того, сьогодні ввечері Президент України Петро Порошенко повідомив про взяття під контроль селища Степанове.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.