Балога назвав більшовицькі витребеньки шулерством

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 15.03.2007 15:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2375

Глава Секретаріату Президента України розцінив перенесення голосування у Верховній Раді за кандидатуру В. Огризка на посаду Міністра закордонних справ як наочне свідчення шулерських методів у діяльності парламентської коаліції.

«Ще вчора лідер Партії регіонів, Прем’єр-міністр В. Янукович запевняв Главу держави та громадськість у цілковитій підтримці президентської кандидатури на керівника МЗС. Ще не вщухли пафосні заяви про готовність до порозуміння. Проте сьогодні коаліція продемонструвала чергові політичні вихиляси, вкотре показавши суспільству: будь-які домовленості з нею не мали і не матимуть сенсу», – підкреслив В. Балога, повідомляє прес-служба.

Глава Секретаріату пояснив, що він пропонував перенести на тиждень голосування щодо В. Огризка у зв’язку з його візитом разом із Президентом України до Королівства Данія.

Однак після вчорашньої зустрічі Глави держави з Прем’єр-міністром і Головою Верховної Ради це прохання було відкликано, кандидат на посаду Міністра закордонних справ до Копенгагена не полетів і прибув до Верховної Ради.

Тому всі заяви з посиланнями на бажання Секретаріату Президента – це квола спроба перевести стрілки, вважає В. Балога. Він нагадав, що за Конституцією саме Президент визначає кандидатуру на посаду керівника МЗС.

Він зазначив, що відкладене голосування за кандидатуру Огризка слід розглядати у широкому контексті парламентської кризи.

«Оскільки більшість поводиться як вуличний «кидала», то гостро постає питання: як і з ким можна домовлятися про рішення, необхідні суспільству і країні? Стало зрозуміло, що навіть запевнення від перших осіб із коаліційно-урядового тандему не мають сили зобов’язання». Це створює реальну загрозу цілковитого паралічу в роботі вищих органів влади, переконаний Віктор Балога.

Він повідомив, що Глава держави запрошує Прем’єр-міністра, Голову Верховної Ради і лідерів парламентських фракцій у понеділок обговорити кризову ситуацію у вищому законодавчому органі країни і шляхи виходу з неї.

«Президент прагне якнайшвидше покласти край ганебній серії зруйнованих домовленостей, які гальмують прийняття важливих для України рішень», – вказав В. Балога.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.