Росія починає масштабні навчання біля кордону з Україною

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 4.08.2014 15:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23779

На полігоні Ашулук в Астраханській області починаються великомасштабні навчання російських військово-повітряних сил і частин протиповітряної оборони.

На Заході проведення Росією військових навчань недалеко від кордону з Україною розцінюють як чергову акцію залякування і демонстрації сили.

Ашулук знаходиться менш ніж за тисячу кілометрів від кордону з Україною, причому навчання за охопленням території значно виходять за межі полігону.

Літаки перебазуватимуться з аеродромів Західного військового округу до Центрального, а безпосередні вильоти з виконанням навчального бойового завдання виконуватимуться з аеродромів Армавіра, Кримська, Моздока, Морозівська та кількох інших.

Міноборони Росії оголосило, що навчання триватимуть з 4 по 8 серпня.

Від полярного кола до Астрахані

"Всього в навчаннях буде задіяно більше 100 літальних апаратів різних родів авіації, таких як винищувачі Су-27, МіГ-31, багатофункціональні комплекси Су-34, фронтові бомбардувальники Су-24, вертольоти Мі-8, Мі-24 і Мі-28Н", - цитує представника міноборони "Інтерфакс".
Важлива частина навчань - взаємодія підрозділів ВПС з частинами протиповітряної оборони, розміщеними безпосередньо на полігоні Ашулук.

"Крім того, повітряні танкери Іл-78 здійснять кілька дозаправок в одному польоті, в північних широтах за полярним колом винищувачів і бомбардувальників МіГ-31 і Су-34, при цьому час польоту літаків збільшиться вдвічі і складе близько восьми годин", - додав офіційний представник ВПС Росії.

Демонстративні навчання

За час кризи в Україні Росія вже не вперше проводить масштабні військові навчання, які на Заході незмінно трактуються як демонстрації погрози щодо сусідньої держави.

Навесні 2014 року Росія зосередила велику кількість армійських підрозділів прямо біля кордону з Україною - тоді російське керівництво пояснило передислокацію військ навчальними завданнями.

Влітку в Центральному військовому окрузі було проведено перевірку військ, в якій брали участь більше 60 тисяч військовослужбовців, причому серед цілей перевірки називалося відпрацювання перекидання десантників в незнайомі полігони для проведення миротворчої операції.

Влада України багаторазово заявляла про свою стурбованість концентрацією російських військ біля своїх кордонів, а останнім часом відзначає безпосередню участь армійських підрозділів російської армії у збройному конфлікті в Донецькій і Луганській областях.
Російська сторона відкидає подібні звинувачення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.