Бійці 72-ї бригади під час прориву з оточення перетнули кордон з РФ

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 4.08.2014 16:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23780

Частина бійців 72-ої бригаді, що прикривали ділянку кордону в районі Червонопартизанська, прорвалися з оточення, інша частина вимушено відступила на російську територію.

Про це повідомив прес-офіцер АТО Олексій Дмитрашковський.

"Протягом майже 4 годин територія, на якій базувалася 72 бригада, обстрілювалася дуже потужним щільним артилерійським вогнем. Вогонь вівся з установок Град, артилерії, танків та мінометів", - повідомив Дмитрашковський.

"Було прийнято рішення про прорив блокування. Одна частина підрозділів здійснила прорив та об’єдналася з іншим підрозділом, який направився туди для надання допомоги", - розповів він.

"Інша частина підрозділу вела вогонь на прикриття своїх бойових побратимів. Вогонь вівся, як кажуть до останнього набою, після чого було знищено пошкоджену техніку, яка залишалась на полі бою, та воїни 72-ої бригади вимушені були відступити до пропускного пункту Російської Федерації", - повідомив Дмитрашковський.

"По чисельності в мене інформації немає. Те, що каже російська сторона, вона може казати все, що завгодно, але я зможу про це сказати тільки тоді, коли я буду оперувати точними цифрами. Наразі в мене їх немає", - додав він.

Про втрати також немає інформації.

Дмитрашковський також висловив сподівання, що бійці, які відішли на російську територію, "найближчим часом повернуться".

"Як, наприклад, 12 людей, які напередодні також вимушені були відступити до пункту пропуску в Росії, вчора були відпущені в районі Новооазовська і передані військовим української армії", - додав він.

На питання, чи контролюється тепер та ділянка кордону, яку прикривали бійці 72-ої бригади, він відповів, що в першу чергу ділянку мають контролювати прикордонники.

"Військовослужбовці здійснювали прикриття кордону, а не несли службу на кордоні", - сказав він.

Як відомо, бійців 72-ої бригади протягом місяця обстрілюють важкою артилерією та Градами з боку Росі та з боку бойовиків.

В останнє обстріл вівся у неділю протягом 5-6 годин.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.