Порошенко позбавив довічного забезпечення й пільг цілої низки відставних можновладців

Автор/джерело -  © NEWSru.ua



Дата публiкацiї - 5.08.2014 06:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23783

Порошенко позбавив довічного забезпечення й державної охорони Ющенка, Литвина, Марчука, а відставних генералів – різноманітних пільг. Пільги збережені у екс-президентів.

Президент України Петро Порошенко зняв позначку "Опублікуванню не підлягає" та визнав такими, що втратили чинність, розпорядження глави держави про пожиттєве матеріальне забезпечення та державну охорону колишніх прем’єрів, спікерів парламенту, а також голів інших центральних органів державної влади.

Про це йдеться у розпорядженні президента № 977/2014-рп від 4 серпня 2014 року, текст якого розповсюджено президентською прес-службою.

Розпорядження, зокрема, стосується колишніх прем’єр-міністрів Юхима Звягільского, Віталія Масола, Євгена Марчука, Валерія Пустовойтенка, Віктора Ющенко, Володимира Литвина, а також колишніх високопосадовців, які переховуються за кордоном – Миколи Азарова та Віктора Януковича.

При цьому аналогічні пільги зберігаються у екс-президентів Леоніда Кравчука, Леоніда Кучми та Віктора Ющенка.

Також Порошенко скасував низку пільг генералам і державним радникам юстиції, звільненим за вислугою строку служби.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Порошенко підписав указ "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких указів президента України", яким скасовано низку пільг генералам армії, генералам внутрішньої служби та державним радникам юстиції, звільненим за вислугою строку служби.

Зокрема, скасовано положення про те, що звільнені за вислугою строку служби військові чиновники можуть бути призначені на посаду радника Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ або іншого військового формування, а державний радник юстиції - на посаду радника Генпрокуратури. При цьому їм належало грошове, автотранспортне, медичне та інші види обслуговування за останньою посадою, а також право мати помічника.

Також їм забезпечувалося щорічне безкоштовне санаторно-курортне лікування з відшкодуванням вартості проїзду в межах України, оплачувалося 50% вартості користування житлом, комунальними послугами та телефоном.

Крім того, у разі працевлаштування таких осіб після звільнення за вислугою строку служби на місце роботи незалежно від форм власності на них поширювалися безкоштовне медичне обслуговування і оплата 50% комунальних послуг за рахунок держави.

1 серпня Порошенко підписав розпорядження, відповідно до якого скасовуються пільги для мешканців державних дач, а також розсекречуються всі рішення про виділення держдач чи будинків чиновникам.

"Я підписую розпорядження про скасування численних пільг мешканцям елітних селищ у Конча-Заспі та Пуща-Водиці", - сказав Порошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.