НАТО вважає російську загрозу реальністю і нарощує витрати на оборону

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 6.08.2014 12:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23791

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Андерс Фог Расмуссен закликав країни-члени НАТО збільшити видатки на оборону.

Про це він написав у своїй статті під назвою "Всі союзники по НАТО мають узяти на себе навантаження після погроз Росії" для The Financial Times.

"США й окремі європейські союзники, у тому числі Велика Британія, вкладали значні інвестиції в модернізацію своїх сил, водночас інші мають робити більше. З тим, як наші економіки починають відновлюватися, ми повинні змінити тенденцію зменшення витрат на оборону. Це може бути непросто, але дуже важливо", – наголосив Расмуссен.

Він нагадав, що за останні п’ять років країни-члени Альянсу скоротили видатки на оборону на 20 відсотків, а Росія збільшила військовий бюджет на 50 відсотків.

Водночас Расмуссен назвав обнадійливим той факт, що Польща, Румунія і країни Балтії вже роблять чіткі кроки щодо збільшення видатків.

Крім того, Генсек висловив сподівання, що на саміті восени країни альянсу продемонструють, що готові інвестувати більше для забезпечення потужних оборонних можливостей.

Як повідомлялося раніше, Расмуссен заявив, що НАТО має численні дані, які вказують на вину сепаратистів у катастрофі малайзійського лайнера над Україною.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.