Польський міністр вважає, що Росію вже можна виключати з СОТ

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 8.08.2014 13:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23798

Запроваджені Росією санкції проти ЄС та інших країн порушують правила Світової організації торгівлі і можуть стати причиною виключення із неї.

Про це заявив польський міністр сільського господарства Марек Савіцький в інтерв’ю Gazeta Wyborcza.

"Росія не поважає міжнародні угоди, коли вважає, що є загроза її інтересам. Тиждень тому ми проробили велику роботу, яка мала залагодити ситуацію з забороною на польські фрукти і овочі. Це порушувало умови СОТ. Ми не сподівались, що Росія піде далі. Заборона експорту з усього ЄС – це загальне порушення", - пояснив міністр.

За його словами, Росію можна покарати за ці заборони експорту.

"Ці масові порушення Росії достатньо великі, щоб загрожувати їй виключенням із СОТ", - заявив Савіцький.

На його думку, це стане можливим, якщо за скаргами в ЄС слідуватимуть послідовні дії. "Смію запевнити, що для Росії це не настільки байдуже", - переконаний міністр.

Як відомо, 6 серпня президент РФ Путін заборонив імпорт продуктів і сировини з країн, які приєдналися до санкцій проти РФ. У списку повної заборони фігурують всі молочні продукти, плодоовочева продукція, риба. Під часткові обмеження потрапляють м’ясо та м’ясна продукція, злаки. Алкогольна продукція в першому списку (повна заборона) відсутня.

Раніше повідомлялося про санкції, введених всіма країнами ЄС, США, Канадою, Норвегією, Швейцарією, Японією, Південною Кореєю, Австралією. Також Росія заявила, що готова ввести "захисні заходи" в автомобілебудуванні, авіабудуванні та суднобудуванні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.