У Росії на 2 місяці заарештували п’ятьох офіцерів 72-ї бригади

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 8.08.2014 21:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23802

Російський суд у місті Красний Сулін Ростовської області заарештував на два місяці п’ятьох офіцерів 72-ї бригади.

Про це власному повідомив співробітник Генерального консульства України у Ростові-на-Дону, який перебуває у приміщенні суду.

«На жаль суд ухвалив прогнозовані рішення - всіх п’ятьох офіцерів заарештували на 2 місяці. Окрім командира першого батальйону 72-ї бригади, майора Івана Войтенка, аналогічні рішення ухвалені по заступнику командира Віталію Дубиняку, командиру танкового батальйона Олександру Полякову, начальнику штабу Олександру Охрименку та командиру першої роти Дмитру Устілко», - сказав він.

Консул підкреслив, що суд проходив на вимогу слідчого та прокурора у закритому режимі, тому він не міг бути присутнім безпосередньо у залі суду.

Як повідомлялося раніше, 4 серпня 438 українських військовослужбовців через обстріл вимушені були відступити на територію РФ. Згодом майже всі вони повернулися до України.

Росія продовжує утримувати 5 українських офіцерів. 8 серпня Слідчий комітет РФ попросив російський суд заарештувати 5 офіцерів 72-ї бригади Збройних сил України, яких «підозрюють» у «використанні важкого наступального озброєння невиборчої дії», «також перевіряється їх причетність до обстрілу російської території».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.