Чергова провокація? У Кремлі кажуть про якійсь “гуманітарний конвой” в Україну

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 11.08.2014 21:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23810

Президент Росії Владімір Путін заявив, що направляє в Україну “гуманітарний конвой”.

Про це він нібито сказав у телефонній розмові з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, повідомляє прес-служба Кремля.

Путін акцентував увагу "на катастрофічних наслідках військової операції, що проводить київська влада в південно-східних регіонах, та необхідності термінової доставки в зону конфлікту гуманітарної допомоги".

"Відзначено, що російська сторона у взаємодії з представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста спрямовує в Україну гуманітарний конвой", - йдеться в заяві.

Також Путін і Баррозу обговорили деякі питання співпраці Росія - Євросоюз, "в контексті підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС і прийнятих Росією у відповідь заходів на санкції Заходу".

Раніше повідомлялося, що Росія проводить консультації з Україною щодо надання гуманітарної допомоги.

Заява прес-служби Кремля про направлення російського гуманітарного конвою в Україну не відповідає дійсності.
Про це заявив речник РНБО Андрій Лисенко.

"Насправді ця гуманітарна допомога направляється до України за домовленістю Петра Порошенка з Міжнародним Червоним хрестом. Тому, таким чином російська сторона хоче видати цю місію за власну ініціативу", - сказав Лисенко.

"З цініативою щодо організації гуманітарного вантажу звернувся наш президент Петро Поршенко до єврокомісара, він підтримав, пообіцяв, щоб з боку ЄС буде виділено близько 2,5 млн євро для мешканців Донбасу. Владімір Путін запізнився з цією ініціативою і використав це для власного піару – це не більше ніж піар. Наразі Петро Порошенко проводить переговори з президентом США Бараком Обамою і за попередньою інфомраціює він теж підтримає цю ініціативу. Незроміло, чому Путін має доставити гуманітарний конвой для тих же терориситів, яких він озброює. Це прикрий випадок, яким має стати уроком для міжнародної історії", - підкреслив Лисенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.