Від мобілізації звільнено осіб, які мають понад трьох дітей

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 12.08.2014 13:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23814

Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 1614-VII «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення захисту прав дітей».

Про це повідомляють у прес-службі глави держави.

Документ зміцнює захист прав дітей в період мобілізаційної підготовки та мобілізації, в особливий період, а також посилює захист дітей військовослужбовців, які звільнюються із лав Збройних сил України,

Документ також сприяє узгодженню низки положень законів України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», «Про військовий обов’язок та військову службу» та «Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» із Конвенцією ООН про права дитини, Резолюцією Генеральною Асамблеї ООН № 1325, Конституцією України, Законом України «Про охорону дитинства» та іншими для врахування прав та інтересів дітей, батьки яких підпадають під дію зазначених законів.

Зокрема, відтепер не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років та жінки, на утриманні яких перебувають діти віком до 18 років.

Також звільняються від призову жінки та чоловіки, які самостійно виховують дітей віком до 18 років або на утриманні яких перебувають діти-інваліди I чи II групи, до досягнення ними 23 років.

Такі громадяни можуть бути призвані на військову службу в разі їх згоди і тільки за місцем проживання.

Крім того жінки, які мають на утриманні дітей віком до 18 років підлягають звільненню з військової служби і в особливий період, якщо вони не висловили бажання її продовжувати.

В частині соціального та правового захисту військовослужбовців і членів їх сімей зазначається, що відтепер одноразова грошова допомога при звільненні зі служби виплачуватиметься військовослужбовцям-жінкам, які мають дітей віком до 18 років проти 16 раніше.

Нагадаємо, 23 липня Порошенко підписав Закон № 1595-VII «Про затвердження указу президента України «Про часткову мобілізацію».

Окрім того, Порошенко підписав закон про підвищення граничного віку військовозобов’язаних у запасі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.