Будь-які військові дії РФ щодо України будуть вважатися порушенням міжнародного права

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 15.08.2014 23:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23837

ЄС закликає РФ «негайно покласти край будь-яким формам прикордонних ворожих дій».

Європейський Союз заявляє, що будь які односторонні військові дії з боку Росії стосовно України, під будь-яким приводом, розглядатимуться як грубе порушення міжнародного права.

Про це йдеться у висновках стосовно України, які були ухвалені на позачерговому засіданні Ради ЄС з закордонних справ.

«ЄС все більш стурбований погіршенням кризи в Східній Україні та її гуманітарними наслідками для цивільного населення. Він нагадує про свою тверду підтримку суверенітету, територіальної цілісності, єдності та незалежності України. Будь-які односторонні військові дії з боку Російської Федерації по відношенню до України під будь-яким приводом, у тому числі гуманітарним, будуть розглядатися ЄС як грубе порушення міжнародного права», - сказано у документі.

Тому для досягнення «швидких та відчутних результатів в деескалації та поліпшенні становища цивільного населення», ЄС закликає РФ «негайно покласти край будь-яким формам прикордонних ворожих дій, зокрема, поставкам зброї, військових радників, озброєних осіб в регіон конфлікту та вивести свої війська від кордону».

ЄС упевнений, що терміново необхідно знайти політичне стійке рішення цієї кризи. «Рада закликає Російську Федерацію, Україну, США та ОБСЄ приєднатися до ЄС у вирішенні цього завдання. Для цього ЄС буде активно підтримувати будь-який формат зустрічі, яка буде сприяти створенню нового політичного імпульсу. У цьому контексті Рада підкреслює важливість реалізації мирного плану президента Порошенка», - говориться у висновках.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.