Росія довго не витримає заборони імпорту товарів з ЄС

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 17.08.2014 22:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23841

Міністр сільського господарства Німеччини Кристіан Шмідт вважає, що економіка Росії не зможе витримати заборону імпорту сільгосптоварів з країн ЄС, адже забезпечує себе продовольством лише на 60 відсотків.

Федеральний міністр сільського господарства Німеччини Кристіан Шмідт

Федеральний міністр сільського господарства Німеччини Кристіан Шмідт вважає, що Росія не зможе довго витримувати встановлене нею ембарго на сільськогосподарські продукти з ЄС.

"У Росії рівень самозабезпечення продуктами землеробства не перевищує 60 відсотків. Приміром, проблему нестачі молочних продуктів країна смамотужки не подолає", - наголосив Шмідт в інтерв’ю виданню Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), що вийшла друком у неділю, 17 серпня.

За словами міністра, ЄС не повинен драматизувати ситуацію з російським ембарго, яке, на його думку, матиме "доволі обмежений вплив" на європейський ринок сільського господарства. "Передчасними" вважає німецький міністр і вимоги компенсацій виробникам сільгосппродукції, закликаючи до стриманості у цьому питанні. Проте у випадку реальної загрози, вважає Шмідт, допомогу, звичайно, треба надавати.

Водночас міністр АПК федеральної землі Нижня Саксонія Кристіан Маєр вважає, що виробники молока та м’яса з інших країн ЄС, які раніше експортували до Росії, нині збуватимуть продукцію на німецькому ринку. "У коротко- та середньостроковій перспективі це може стати для нас проблемою", - сказав Маєр у розмові з FAS і пояснив, що це може спричинити падіння цін на сільгосппродукти, що негативно відіб’ється на виробниках.

На початку вересня аграрні міністри країн ЄС обговорять ситуацію, що склалась. До цього часу Єврокомісія зможе підготувати дані, що стосуються довгострокових перспектив експорту сільгосппродукції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.