У Харкові політичні акції. У кожного - свої

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 16.03.2007 19:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2385

У Харкові відбувся мітинг демократичних політиків та пікет більшовиків. Більшовики потренувалися у киданні яєць в опудало.

Скільки народу зібралося на площі Рози Люксембург, на якому виступають народні депутати і лідер руху «Народна самооборона» Юрій Луценко, не можуть сказати ні організатори, ні правоохоронці.

Почався мітинг піснями харків'янки Марійки Бурмаки. Після неї на сцену вийшли нардеп Микола Катеринчук, радник президента Тарас Стецьків, журналіст Володимир Арьєв, лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко. Якраз під час його виступу відбувся інцидент.

Немолодому чоловікові невідомий бризнув в очі газом і балончика. Його відразу ж затримали правоохоронці, а постраждалому надали медичну допомогу.

Після, на площу прийшли декілька чоловік, які представилися членами Блоку Наталії Вітренко. Вони викрикували: «Польові командири, Харків – не майдан», «Руки геть від Слобожанщини». Як повідомляється з місця подій, цих людей відразу ж оточила міліція, щоб уникнути колотнеч.

А тим часом, пікет з музичними паузами організували на площі Свободи відразу декілька політичних сил Харкова. Люди кажуть: це - альтернатива мітингу Юрія Луценка.

Три години дня. На площі Свободи - «регіонали», комуністи, «Слобожанський вибір». Трохи пізніше з’явилися соціалісти і «зелені». На міні-сцену виходять в основному представники партії «Регіонів».

Олександр Русанов, депутат облради, партія «Регіонів»: «Я думаю, сьогодні ми висловимо – представники всіх соціальних прошарків людей нашого міста, нашої області – своє рішуче ні майданам, майданам і майданутим».

Активісти партій наполягають: сьогодні на площі не мітинг – пікет. Ніякої політики подвійних стандартів. Мітинг на площі Свободи суд заборонив як Луценку, так і «регіоналам». А ось на проведення пікету міські власті погодилися. І те, що він відбувається саме сьогодні – не випадковість.

Вікторія Лукашева, депутат облради, партія «Регіонів»: «Ми цим заявляємо свою позицію категоричного несприйняття тих методів маніпулювання свідомістю, які застосовує пан Луценко, тому що технології кольорових революцій – це вже вчорашній день. На чергову соціальну технологію, я думаю, що пройшовши досвід 2004 року, ми вже готові відповісти абсолютно цивілізованими методами».

Через півгодини після початку пікету, за даними правоохоронців, на площі – не більше 800 осіб. Навіщо пришли, можуть сформулювати далеко не всі. Головне – за переконанням та у вільний від роботи час.

Правда, назви підприємств, де працюють, і чому робочий день закінчився в 3 години дня, назвати відмовилися:

- П'ятниця - у нас короткий день.

- Ми, до речі працюємо чотири дні, так що ми не в робочий час

«А де ви працюєте?»

- Яка різниця, головне, що ми працюємо чотири дні, і тут ми не в робочий час.

Чотири години дня. Пікетники презентують атрибутику зустрічі - опудало «Антинародний Юрик» - голова з пінопласту, тіло з повітряних куль.

Володимир Проскурін, депутат облради, фракція «Слобожанський вибір»: «Нібито Луценко володіє окрім українського громадянства ще й єврейським громадянством, ось в такому образі - з пейсами і оселедцем українським побачили Луценка наші активісти».

Опудало не спалили. А закидали яйцями. Не простими, а з логотипом організації «Слобожанський вибір». Замість опудала постраждали пікетники: яйця відскакували від пінопласту і потрапляли в натовп.

Опудало знищене - політику знову змінює музика Віктора Цоя...

За матеріалами Медіапорталу


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.