Український уряд ініціює скасування позаблокового статусу держави

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 29.08.2014 14:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23894

Кабінет міністрів вносить на розгляд Верховної Ради законопроект про скасування позаблокового статусу України та про відновлення курсу країни на членство в НАТО.

Про це заявив на засіданні уряду прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

“Уряд України вносить на розгляд парламенту закон про скасування позаблокового статусу Української держави та про відновлення курсу України на членство в НАТО”, - повідомив Яценюк.

За його словами, згідно із законопроектом, “основна мета і єдина мета України у зовнішній політиці - це набуття членства в Європейському Союзі”.

"Даний законопроект забороняє Українській державі приймати рішення про членство в будь-яких інших економічних, політичних чи військових союзах, які суперечать основній меті України, - це членство в Європейському Союзі. Після прийняття цього закону це означає, що Україні буде заборонено (членство) як у Митному, таке і в Євразійському, так і інших різного роду так званих “союзах”, які, по суті своїй, є нічим іншим, як Радянським Союзом імені Російської Федерації", - наголосив Яценюк.

"Звертаємось до Президента України визначити цей законопроект як невідкладний, як визначено рішенням РНБО, і до українського парламенту - розглянути його негайно", - сказав прем’єр.

Як повідомлялося раніше, у червні глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що членство України в Північноатлантичному альянсі не стоїть на порядку денному.

Нагадаємо, раніше Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Рассмусен вважає дуже ймовірним введення російських військ в Україну під виглядом миротворчої чи гуманітарної місії.

Раніше генсек НАТО заявив, що Альянс припиняє співпрацю з Російською Федерацією.

Крім того, генсек НАТО заявив, що подальша інтервенція призведе до посилення міжнародної ізоляції Росії та сильніших економічних санкцій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.