Президент сьогодні знову посидів за круглим столом. Без Універсалу

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 19.03.2007 20:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2390

Сьогодні більшовики й опозиція зустрілися у Президента за круглим столом. Домовилися, нібито, про конституційну комісію. Проте, як показує досвід, завтра все може змінитися на протилежне.

Під час сьогоднішніх політичних консультацій у Секретаріаті Президента за участю керівництва держави прийнято рішення створити робочу групу, яка працюватиме над вирішенням порушених питань, та сформувати конституційну комісію з представників різних політичних сил та органів влади.

Три головні підсумки консультацій у заключному слові підбив Глава держави:

1. Сьогодні більшість і опозиція публічно оголошують про наміри забезпечити конструктивну співпрацю і сідають за стіл переговорів довкола питань, які можна врегулювати лише взаємно, наголосив В. Ющенко.

2. Представники більшості та опозиції за участю Секретаріату Президента сьогодні сформують спільну робочу групу, визначать її порядок денний, умови діяльності й очікуваний результат.

Як відзначив Глава держави, серед завдань робочої групи – інвентаризація поточних законопроектів і визначення їхньої пріоритетності. До першочергових В. Ющенко запропонував віднести законопроекти, що стосуються бюджетного процесу, приватизації, діяльності малого і середнього бізнесу, відшкодування ПДВ, повернення вкладів населення.

Президент запропонував керівникам фракцій організувати перше засідання робочої групи сьогодні, 19 березня, після 16.00.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко запропонувала до списку питань, над якими працюватиме група, внести голосування за кандидатуру В. Огризка на посаду міністра закордонних справ, проведення референдуму щодо форми державного правління та інші теми, про які зазначено в нещодавній заяві опозиції.

«Я прихильник того, що розгляд питань повинен бути конкретним», – сказав В. Ющенко.

3. Протягом п’яти днів має бути сформована єдина робоча комісія, яка працюватиме над змінами і доповненнями до Конституції. Склад комісії Глава держави готовий затвердити в п’ятницю, 23 березня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.