ФРН готує постачання бронежилетів і медичного обладнання Україні

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 2.09.2014 21:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23906

У ФРН готують постачання в Україну бронежилетів і медичного обладнання, повідомляють німецькі ЗМІ. Вони посилаються на відповідну заяву канцлерки Меркель і засідання фракції християнських демократів.

Німеччина готує постачання в Україну медичного обладнання, польових госпіталів і бронежилетів.

Про це заявила канцлерка ФРН Анґела Меркель, передає агентство dpa з посиланням на учасників засідання фракції ХДС/ХСС у Бундестазі.

При цьому Меркель пообіцяла "особисто" подбати про це постачання. Відповідну інформацію, спершу поширену виданням Nordwest-Zeitung, було підтверджено агентству dpa у коаліційних колах у вівторок, 2 вересня.

За даними учасників засідання, Анґела Меркель повідомила про такі наміри ще у понеділок на надзвичайному засіданні фракції християнських демократів, що відбулося з нагоди урядової заяви стосовно експорту зброї до Іраку. Раніше на постачанні в Україну наполягав депутат від ХДС Карл-Ґеорґ Велльманн.

Україна вже кілька місяців очікує 20 тисяч бронежилетів з Німеччини, які замовило міністерство оборони України. Але ФРН досі не надало експортного дозволу для цієї продукції.

Німеччина та Євросоюз, крім того, відмовляються допомагати Україні поставками зброї, попри відповідні запити українського МЗС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.