Українські військові відбивають атаки російських агресорів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.09.2014 14:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23926

Ситуація в зоні антитерористичної операції продовжує загострюватися.

Протягом доби сили АТО 27 разів вступали у вогневий контакт з російськими військовими та терористами.

У Донецькій області бої відбулися в районах населених пунктів: Мар’їнка, Авдіївка, Тоненьке, Комінтернове, Малоорлівка, Верхньоторецьке, Нікішине та під аеропортом Донецька.

У Луганській області – біля н.п. Золоте, Весела Гора, Станиця Луганська, Стукалова Балка, Макарове.

Тривають обстріли сил АТО та українських населених пунктів з боку РФ. Так, вчора о 15:00 три російських БМП з боку РФ обстріляли прикордонний наряд неподалік селища Красний Деркул Луганської області.

Такі новини оприлюднив сьогодні на першому традиційному щоденному брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

О 20:30, о 20:50, о 21:56 та о 22:53 прикордонники зафіксували з боку Росії 4 залпи РСЗВ (ймовірно «Смерч») по території України в напрямку н.п. Побєда «Верхнє-Камишинський (РФ) – Нижньобараниківка (Укр., Луганська обл.)» на відстані до 10 км від лінії кордону.

Учора в другій половині дня з населеного пункту Безіменне росіяни почали наступ на Маріуполь через селище Широкіне, що у 20 км на схід від Маріуполя.

В район Широкіного прорвалася колона бронетехніки кількістю до 5 танків, 3 самохідних артилерійських установки, установка «Град» та особовий склад з мінометами та іншим важким озброєнням. У ході вчорашніх боїв першу атаку росіян було відбито. Сьогодні зранку бої відновилися. Росіяни використовують усі види важкої техніки. Наразі важкий бій триває, наші військові тримають оборону.

Збройні сили РФ почали ротацію частин і підрозділів ЗС РФ, що втратили боєздатність.

Вашій увазі пропонується відео передислокації окупаційних військ з Криму на Донбас в районі Керченської переправи.



Російська сторона продовжує концентрацію своїх збройних сил на півночі тимчасово окупованого Криму. До адміністративного кордону з материковою частиною України додатково прослідувала колона військової техніки в складі 10 БТР та декілька тентованих вантажних військових автомобілів.

Росіяни зосереджуються в районах Маріуполя, Волновахи, Костянтинівки, Фащівки та Алчевська. Зафіксовано постачання російською стороною озброєння та живої сили, що здійснювалося в районах н.п. Дібровка Ростовської області та Новоазовськ Донецької.

Так о 03:40 та о 10:00 з РФ через Дібровку в бік н.п. Дмитрівка Донецької обл. прослідували 2 колони військової техніки в складі: 20 танків, 9 ракетних установок «Град», БТРів, 13 тентованих автомобілів «Камаз» та десяток автомобілів «Урал» з особовим складом.

Після цього о 17:30 у зворотному напрямку прослідувало 6 легкових транспортних засобів з піднятим червоним прапором, 3 військових вантажних автомобілів «Камаз» та 1 автомобіль «Камаз» синього кольору, на всіх транспортних засобах були нанесені білі круги. За оперативною інформацією, на цих машинах росіяни вивозили своїх убитих та поранених.

Відповідаючи на поставлені раніше запитання, маємо сказати, що за оперативними даними, перед завантаженням тіл вбитих російських військових з ними працюють бригади російських трансплантологів. Характер цих маніпуляцій уточнюється.

За оперативною інформацією розвідки, загальні втрати росіян за час конфлікту складають близько 2 тисяч вбитих.

Кількість поранених можемо оцінити, перемноживши кількість загиблих на чотири. Поранені проходять лікування у військово-медичних закладах:

Військово-медична академія ім. Кірова (м.Санкт-Петербург);

Військовий Клінічний Шпиталь Півд.ВО (м. Ростов-на-Дону);

Військовий Гарнізонний Шпиталь ВЧ №52199 (м. Волгоград);

Окружний Військовий Клінічний Шпиталь (м.Єйськ),а також у цивільних медичних закладах вищезазначених населених пунктів.

За оперативними даними, учора вночі у штольню однієї з шахт в районі Червонопартизанська Луганської області російські військові з метою приховування втрат серед живої сили скинули кілька десятків тіл, які транспортувалися на двох автомобілях «Камаз».

Підрозділи Держприкордонслужби проводять активні розвідувально-пошукові та рейдові дії в районі державного кордону. Під час операцій відбулося 5 збройних зіткнень та 3 обстріли прикордонних позицій та нарядів.

Вчора о 13:30 мобільна група під час рейду в районі н.п. Роза Люксембург Донецької області вступила в бойове зіткнення із дозором терористів, які здійснювали марш в складі одного танку та вантажівки «Урал», на якій була встановлена зенітна установка «ЗУ-23». Під час бою прикордонники знищили вантажівку із зенітною установкою, а танк без відповідної підтримки відійшов в тил контрольованої бойовиками території.

Вчора о 13:50 рейдова група в районі н.п. Комінтерново вступила у вогневий контакт з загоном терористів у складі 2 танків, 1 БМП та бойовиками, що їхали на броні. Під час бою 4 терористи знищено. Отримали поранення 2 прикордонника. О 14:10 на підмогу рейдовій групі прибула ще одна мобільна група прикордонників. Спільними діями їм вдалося змусити бойовиків відступити.

Вчора о 18:00 в районі н.п. Тельманове прикордонники знищили блокпост терористів.

Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

Російські найманці та диверсанти продовжують руйнувати інфраструктуру Донбасу. Зокрема вони замінували автодорогу Дебальцеве–Артемівськ. Крім того, терористи не припиняють обстрілювати житлові квартали Донецька, Луганська та Алчевська.

Вчора протягом 5-ти годин росіяни артилерією обстрілювали населений пункт Широкіне неподалік Маріуполя. Є жертви серед мирного населення. За оперативними даними загинуло двоє дітей та місцевий мешканець.

Терористи примушують чоловіче населення селища Безіменне у Новоазовському районі Донецької області облаштовувати фортифікаційні споруди. У селі Олексіївка Амвросіївського району Донецької області російські найманці вимагають у місцевих фермерів гроші на пальне та примушують ремонтувати техніку. У разі відмови бойовики погрожують забирати у селян земельні паї та майно.

Внаслідок бойових дій терористів в Луганській області частково відключені від газопостачання, перебувають в критичному стані та потребують обстеження – понад 166 тис. абонентів – приватних та багатоквартирних будинків.

3 вересня рятувальники ДСНС України доставили до Дніпропетровська 12 тонн гуманітарного вантажу від Фонду Народонаселення ООН. Цю допомогу надано вимушеним переселенцям з Донбасу до Дніпропетровської та Запорізької областей.

Станом на сьогодні піротехніки ДСНС розмінували близько 1026 га територій і 38 га водойм. Перевірили на наявність боєприпасів понад 830 об’єктів соціальної інфраструктури, виявили та знешкодили 17 тис.260 одиниць вибухонебезпечних предметів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.