«Безпрєдєл демократії»: через Тимошенко на УТ-1 закривають ток-шоу

Автор/джерело -  © «Обозреватель»



Дата публiкацiї - 20.03.2007 13:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2393

Як стало відомо «Обозревателю» з джерел на Першому національному, після виступу Тимошенко в ефірі УТ-1 у програмі «Толока», який відбулося в прямому ефірі 19 березня, керівництво «Першого національного» вирішило закрити цю програму.

Тимошенко налякала телевізійне “начальство”

У вівторок вранці Президент НТКУ Віталій Докаленко особисто зняв з ефіру традиційний ранковий повтор передачі, яка в оригіналі вийшла в понеділок о 21.00.

А напередодні програми керівництво НТКУ відключило SMS-голосування глядачів, оскільки за його результатами значну підтримку отримала опозиція.

Нагадаємо, Тимошенко учора заявила, що "Команда влади сьогодні думає, що все вирішить силою і до діалогу не готова".

Раніше Олександр Мороз, спікер ВР скаржився, що українське телебачення йому не подобається - треба брати приклад з російського.

SMS-компанія результатів опитування не фальсифікувала

Виконавчий директор компанії «Нікіта мобайл Україна», яка надавала технічне забезпечення SMS-опитування та телефонного голосування, Олексій Чуфістов заперечив можливість фальсифікації даних голосування.

«Ми є абсолютно аполітичною компанією і нас не цікавить, як взаємодіють політики у наших політичних колах. Ми надаємо для програми «Толока» тільки інструменти і ніяких технічних інструментів впливу на результати голосування ми не маємо змоги реалізувати», — заявив Чуфістов у коментарі кореспонденту «Обозревателя».

Також за його словами, результати телефонного голосування співпадають з SMS-опитуванням. «Якщо спів ставити один варіант інтерактивну з іншим, то вони відповідають одне одному», — наголосив Чуфістов.

Він розповів, що для телефонного голосування існує два телефонні номери. Телефонуючи на один з них, телеглядач віддає свій голос за ту чи іншу відповідь опитуванні. Обробка голосів при цьому здійснюється автоматично, без втручання людини.

Під час SMS-опитування люди надсилають свої повідомлення на один номер, після чого текст повідомлення відображається на екрані. Повідомлення модеруються лише на предмет вмісту «матерних слів, різних закликів до воєнних дій тощо».

Зняти ці інтерактивні голосування з ефіру, як це було учора, технічно можуть лише режисери телеканалу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.