ГПУ пояснило свої дії щодо Луценка. Його підозрюють

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 20.03.2007 15:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2394

Генеральна прокуратура заявляє про законність проведення обшуку в квартирі колишнього міністра внутрішніх справ, лідера громадянського руху Народна самооборона Юрія Луценка.

Про це повідомив генеральний прокурор Олександр Медведько.

"Справді є рішення суду (Печерського) про проведення обшуку в житловому приміщенні колишнього керівника МВС", - сказав Медведько.

Цей обшук проводиться в рамках кримінальної справи, порушеної проти Луценка у підозрі в зловживанні службовим становищем.

Відповідаючи на питання, що шукають слідчі в квартирі Луценка, Медведько підкреслив, що це пов’язано зі зброєю та меблями.

Нагадаємо, сьогодні з самого ранку працівники ГПУ провели обшук у київській квартирі Луценка.

Пробувши там більше семи годин, в пошуках ізраїльського паспорту, меблів та п'яти системних блоків вони залишили квартиру вилучивши два закордонні паспорти Луценка та низку інших документів, зокрема військовий та комсомольський квиток.

Водночас вони відмовились від будь-яких коментарів журналістам, які заблокували вихід з квартири, не сказавши жодного слова слідчий Медвєдєв, залишив квартиру Луценка винісши картонно коробку з-під процесора з вилученими документами.

Водночас за словами Юрія Луценка, представники генпрокуратури не стали вилучати кошти, які були знайдені в квартирі Луценка – це тридцять п’ять тисяч гривень, п’ять тисяч євро та тисяча доларів.

На 16 годину Луценко викликаний до головного слідчого управління на Подолі.

Луценко підписався, що буде ходити на допити протягом чотирьох днів.

Лідер народної самооборони відмовився підписати іншу папку з документами, в якій за його словами, містились виклики на допит протягом найближчого місяця.

Адвокат екс-міністра вважає, що на цьому допиті слідчі можуть затримати Луценка, вибравши такий запобіжний захід, із подальшим затвердженням його судом

Сам політик вважає обшук у своїй квартирі спробою перешкодити йому пересуватися територією України. Наша Україна назвала інцидент політичними репресіями.

2 березня Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Луценко по частині 3 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем) і частині 1 статті 263 (носіння, збереження, придбання, передача і збут зброї без дозволу).

Луценко підозрюється в незаконній видачі 51 одиниці зброї.

Від “Аратти”: як бачимо, дії ГПУ, формально мають вигляд таких, що відповідають Закону. Однак, важко зрозуміти, наприклад, яке відношення до кримінальної справи із зловживання службовим становищем мають такі “речові докази”, як військовий й комсомольський квитки?

Втім, якщо брати нашу не таку вже далеку історію, тієї ж ГПУ, то сімдесят років тому - означені документи, вилучені під час обшуку - прямий доказ участі підозрюваного у троцкістській змові, з метою усунення Сталіна й решти кагановичів... Ну а існування навіть міфічного паспорта держави Ізраїль - то взагалі пряме свідчення причетності до такої поважної спецслужби, як “Моссад”.

Цікаво, чи знайдуться серед нагороджених зброєю МВС України агенти “Моссаду”? Хоча це - вже не має значення, як й не мало значення 70 років тому.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.