Україна може забути про європейське майбутнє з “особливим статусом” Донбасу?

Автор/джерело -  © “Дзеркало тижня”



Дата публiкацiї - 11.09.2014 05:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23947

Надання Донбасу так званого “особливого статусу” дає регіону право з легкістю ветувати будь-які інтеграційні з Заходом рішення Києва, що повністю задовольняє Росію і Путіна, тим самим роблячи нинішнє перемир’я “ганебним” для українців.

Донбас не дасть Україні повноцінно інтегруватися із Заходом - британські експерти

Самоврядні території зможуть легко блокувати будь-яке інтеграційне рішення України. Про це у статті "Безрадісне перемир’я для України" пише британське видання The Economist.

На думку, вираженої в матеріалі, виконання мінських угод про припинення вогню і перемир’я допоможе Путіну досягти підпорядкування України, якого він прагнув з самого початку конфлікту завдяки його безжальній ескалації.

На думку автора, надання Донбасу "особливого статусу", згідно з баченням президента Порошенка, з гарантіями для місцевої мови і культурних особливостей, насправді забезпечує регіону набагато більше. В першу чергу, "федералізований" статус Донецької та Луганської областей дає регіону право блокувати всі надії України на її західне майбутнє. Так, Донбас тепер зможе ветувати будь-яке рішення Києва на інтеграцію, в першу чергу, з НАТО, а також з Євросоюзом.

Що ж стосується Путіна, то навіть якщо перемир’я буде порушено, на нього чекає альтернатива "замороженого конфлікту", що повністю влаштовує його, при якій невизнана світом республіка буде постійно дестабілізувати ситуацію в Україні.

Видання також задається питанням, як "загнаний у глухий кут президент Порошенко" буде переконувати українське суспільство у правильності рішення по Донбасу.

"Навіть якщо настане мир, що малоймовірно, для більшості українців він, швидше за все, буде ганебним", - зазначає The Economist.

Раніше повідомлялося, що Порошенко хоче надати частини Донбасу особливий статус, під яким він розуміє тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Також раніше був опублікований “Мінський протокол про перемир’я на Донбасі”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.