Вишиванка - смерть імперії: російське видання «розкрило страшну правду» про українські вишиванки

Автор/джерело -  © Еспресо.TV



Дата публiкацiї - 11.09.2014 06:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23949

Російське видання «Однако», яке стурбоване лише питаннями України, вирішило повідати своїм співвітчизникам, чому вони мають «берегтися анти-імперських вишиванок»

Тепер вже росіян закликають берегтися українських вишиванок

Головний редактор Віктор Мараховський списав не одну друковану сторінку для того, аби абсурдними залякувальними казками довести, що українська вишиванка – це суцільне уособлення зла.

«Якщо вам цікаво, чому це страшно, давайте про це поговоримо», - почав редактор.

Відчуваючи себе першопрохідцем у темі згубного впливу українського національного одягу, Віктор Мараховський зізнається, що розуміє, що ця тема може стати незрозумілою для сучасних росіян, «а ось жителі національних периферій, що відвалилися від Великої землі на початку 90-х, знають про темну сторону Вишиванки».

На думку автора, «нашестя вишиванок» стало приходом антицивілізаційної ідеї. «Міста стали спускатись до рівня гігантських хуторів», - вважає автор.

Окрім цього, здобуття незалежності країнами колишнього СРСР стало, на думку Віктора Мараховського, «руйнуванням цивілізації».

А поширення та популяризація вишиванок, на думку редактора «Однако», відбулося не через національну свідомість українців, а у наслідок руйнування планів про світле майбутнє, яке, вірогідно, вважає автор, було можливим лише при СРСР. «Потрібно було чимось замінити скасоване Світле Майбутнє – і його замінили ретро-ідеалізмом», - зазначає він.

У тексті також простежуються і ксенофобські нахили автора. Усе російське є апріорі цивілізаційним, навіть попри тотальну розруху по всій Росії. «Антиросійське», тобто анти міське», - каже автор.

У матеріалі автор намагається обґрунтувати негативні сторони для України асоціації з ЄС, натякаючи на повернення до минулого: «Нові держави заявили про свою європейську орієнтацію, а «європейським періодом» в їхній історії був саме початок минулого століття».

«А головне, імперські міста після розпаду імперії просто не могли не деградувати економічно й культурно – і упаковкою для цієї деградації стали національні святкові личаки». Утім, личаки були завжди традиційно російським взуттям та не мали відношення до українців.

Окрім цього, на думку Віктора Мараховського, деградує також ідейний, інтелектуальний та культурний простір.

Розмірковуючи про українців, редактор «Однако» неодноразово пише: «вишита півнями свідомість», переходячи непомітно для себе від ксенофобії до шовінізму. Відсутність російського імперіалізму, «символізоване Вишиванкою», є причиною всіх бід українців.

Тож, автор закликає забути росіянам про національну ідентичність, злитися з масою, поклонятися ідолу імперіалізму та «берегтися вишиванок».

Відсутність російського імперіалізму, «символізоване Вишиванкою», на думку російських бовдурів, є причиною всіх бід українців :)



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.