Подарунок Першотравню! Більшовики скоро рапортуватимуть про остаточну перемогу

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 20.03.2007 15:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2395

Член фракції Партії регіонів Михайло Чечетов прогнозує, що до травня 2007 року у Верховній Раді буде створена конституційна більшість.

"1 травня в нас буде конституційна більшість", - заявив Чечетов. Він стверджує, що на сьогоднішній день близько 40 депутатів із фракцій Наша Україна та БЮТ заявили про намір створити групу поза фракцією.

За словами регіонала, ці депутати під час переговорів з антикризовою коаліцією підкреслювали свою незгоду з "екстремістськими заявами, екстремістською політикою" лідерів опозиції, у тому числі лідера БЮТ Юлії Тимошенко, голови ради партії Наша Україна Віктора Балоги та керівника фракції Наша Україна В’ячеслава Кириленка.

На даний час у парламенті України 5 фракцій. Три з них входять до коаліції: фракція Партії регіонів (185 депутатів), Соціалістична (31) і Комуністична партії (21) партій. Опозиція: БЮТ (125 депутатів) і Наша Україна (79).

Конституційний склад Верховної Ради - 450 депутатів. Проста більшість - 226 голосів, конституційна більшість - 300 голосів. Конституційна більшість необхідна для подолання вето, вона також дозволить приймати рішення стосовно змін до Основного закону.

Нагадаємо,Юлія Тимошенко заявила , що партія “Регіонів” пропонує депутатам з парламентської фракцій Наша Україна та БЮТ хабар за інтеграцію в антикризову коаліцію.

На початку березня спікер Верховної Ради Олександр Мороз заявив про те, що через кілька місяців в українському парламенті з’явиться коаліція з 300 депутатів. При цьому спікер відкинув звинувачення опозиції в тому, що конституційна більшість буде створюватися шляхом підкупу депутатів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.