Російська військова присутність на Донбасі збільшується

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.09.2014 16:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23951

Вчора, 10 вересня, через пункт пропуску «Ізварине» у напрямку міста Краснодон з Росії зайшла величезна колона військової техніки, а через пункт «Новоазовськ» - ще одна колона танків.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Зокрема, у складі колони - 12 танків, 48 БТРів, 20 "Уралів" з боєприпасами, 8 "Уралів" з особовим складом, 4 автомобілі протиповітряної оборони та 5 паливозаправників.

Також вчора зі сторони пункту пропуску «Новоазовськ» у напрямку селища Безіменне зайшло приблизно 10 танків. «На західній околиці цього населеного пункту встановлено 2 установки РСЗВ БМ-21 «Град»», - поінформували прикордонники.

Крім того, у Білоярівці Донецької області виявлено скупчення до 400 одиниць техніки. «10.09.2014 приблизно о 19.00 з н.п. Білоярівка через н.п. Амвросіївка на південному напрямку вирушила колона техніки, біля 76 одиниць під прапорами РФ», - поінформували у держприкордонслужбі.

Також вночі 10 вересня через село Дібровку в напрямку Дмитрівки Донецька області пройшли 10 танків та 3 самохідні установки.

За оперативними даними, в Тельмановському районі інструктори ЗС Росії проводить інструктаж та спеціальні заняття з бойовиками, яких близько 1000 осіб.

Як відомо, вчора Президент України Петро Порошенко заявив, що з території України виведено 70% російських військ (цікаво, хто постачає Президенту таку інформацію? - прим."Аратти").

У той же час представники НАТО не підтверджують факту зменшення окупаційної присутності путінських вояк на Донбасі, повідомляє УНІАН.

Про це в Брюсселі повідомив військовий офіцер альянсу. „Повідомлення щодо зменшення російських військ у східній України було б гарним першим кроком, але інформації стосовно цього у нас немає. Справа в тому, що у східній Україні ще знаходиться близько тисячі російських військових зі значною кількістю військової техніки та близько 20 тисяч військових на кордоні Росії з Україною”, - сказав він.

Військовий офіцер наголосив, що за оцінкою НАТО станом на сьогодні росіяни продовжують мати "велику та ефективну" військову присутність уздовж кордону України. Крім того, Росія продовжує поставляти сепаратистам складну військову техніку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.