Новий пакет санкцій ЄС проти Росії набув чинності

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 12.09.2014 11:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23952

Російські нафтові компанії «Роснефть», «Транснефть» і «Газпромнефть» включені до списку нових санкцій Євросоюзу щодо Росії через її дії в Україні. Євросоюз також запровадив обмеження на співпрацю з Росією у сфері розробки важкодоступних родовищ нафти.

Про це повідомив офіційний «Журнал ЄС».

ЄС заборонив торги облігаціями цих російських компаній з терміном обігу понад 30 днів і участь в організації випусків таких паперів.

Аналогічні санкції також стосуються п’яти російських банків – «Сбєрбанку», ВТБ, «Газпромбанку», ВЕБ і «Россєльхозбанку».

Заборона на організацію боргового фінансування стосується і трьох найбільших оборонних концернів Росії – «Уралвагонзаводу», «Оборонпрому» та Об’єднаної авіабудівної корпорації. ЄС заборонив торги облігаціями цих підприємств з терміном обігу понад 30 днів і участь в організації випусків таких паперів.

У списку санкцій Євросоюзу перебувають дев’ять російських оборонних концернів та підприємств – «Сіріус», «Станкоінструмент», «Хімкомпозит», «Калашников», Тульський збройовий завод, «Технології машинобудування», «Високоточні комплекси», «Алмаз-Антей» і «Базальт». Поставки європейських технологій подвійного призначення цим компаніям забороняються з 12 вересня.

До нового списку персональних санкцій увiйшли депутати Держдуми Росії Свiтлана Журова, Микола Левичев, Iван Мельников, Iгор Лебедєв та Олександр Бабаков, а також лiдер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко та ще кілька лідерів бойовиків.

Держдепартамент США повідомив, що Сполучені Штати запроваджуватимуть санкції проти Росії в координації з Євросоюзом, це також станеться сьогодні. Розширення санкцій є відповіддю на «наявність російського важкого озброєння і російських військ в Україні», наголосив Барак Обама.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.