Газова війна-3. Австрія теж заявляє про недоотримання газу з Росії

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 12.09.2014 12:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23953

Російський концерн “Газпром”, судячи з усього, скоротив обсяги поставки блакитного палива низці європейських країн. Після Польщі та Словаччини тепер й Австрія повідомила про зменшення обсягів надходження газу.

Росія поставила Австрії в четвер, 11 вересня, на 15 відсотків менше газу, ніж передбачено контрактом, повідомило інформаційне агентство AFP з посилання на дані австрійського відомства E-Control, яке регулює забезпечення газом і струмом. Австрійський концерн OMV повідомив, що його заздалегідь попередили про скорочення поставок, пише австрійська газета Die Presse.

Керівник E-Control Вальтер Больц заявив, що конкретних наслідків недопоставки не виявлено. "Коливання самі собою не є чимось незвичним", - цитує слова Больца Die Presse. Керівник австрійського відомства зауважив, що Росія, як правило, у таких випадках швидко повідомляє причину, але цього разу запит залишився без відповіді.

Таким чином, залишається незрозумілим, з чим пов’язане недопостачання - з технічними проблемами, наприклад, пошкодженнями на компресорній станції, чи Москва скоротила обсяги поставок з політичних мотивів, розмірковує глава E-Control. Він не виключив, що на тлі дискусії про санкції Росія "хоче просто посіяти невизначеність".

За словами керівника відділу E-Control Бернгарда Пайнца, можливою причиною недопоставки є те, що "Газпром" заповнює резервуари для збереження газу, в зв’язку з чим стало менше палива для експорту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.