Заступник міністра закордонних справ подав у відставку через відтермінування асоціації з ЄС

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.09.2014 02:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23958

Заступник міністра закордонних справ Данило Лубківський оголосив, що подає у відставку через незгоду з діями глави МЗС Павла Клімкіна.

Данило Лубківський оголосив, що подає у відставку

Про це Лубківський повідомив в дописі на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Європейська правда».

Дипломат підкреслив, що причиною його демаршу стала домовленість України, Росії та РФ про відтермінування вступу в дію угоди про асоціацію.

"Будуть, напевно, озвучені раціональні і практичні роз’яснення. Колись і проти нашої незалежності наводилися вагомі аргументи. Ухвалена заява шле неправильний сигнал усім: агресору, союзникам і, найважливіше, українським громадянам... Вибір не відкладається, інакше він - не вибір" - пояснив Лубківський причини свого протесту.




Як повідомляла раніше «Європейська правда», Україна, ЄС та Росія домовилися, що ЄС продовжить більше ніж на рік одностороннє застосування торгівельних преференцій, але не буде застосовувати Угоду про асоціацію до 2016 року.

Єврокомісія офіційно підтвердила, що асоціацію поставлено на паузу. "Заради миру"

Європейська комісія поширила офіційний прес-реліз, в якому підтвердила домовленості щодо угоди про асоціацію.

Документ опубліковано на сайті ЄС.

В ньому йдеться, що це рішення було ухвалене за підсумками зустрічі єврокомісара з торгівлі де Гухта, міністра економічного розвитку та торгівлі РФ Улюкаєва та глави МЗС України Клімкіна.

"Єврокомісія готова продемонструвати додаткову гнучкість... Ця гнучкість полягатиме в тому, що ми (сторона ЄС) відкладає до 31 грудня 2015 року тимчасове застосування положень зони вільної торгівлі", - йдеться в документі.

Протягом наступного року "сторони продовжать переговори з питань, які непокоять Росію".

Джерела ЄС наголошують, що ключовою фразою в прес-релізі є те, що це рішення "стане частиною пакету всеохоплюючого мирного процесу в Україні".

Між тим, інші деталі "мирних домовленостей" наразі не розголошуються.

Як відомо, в п’ятницю в Брюсселі була досягнута домовленість, що тимчасове застосування УА почнеться лише з 2016 року, а до того ЄС надасть Україні автономні торгівельні преференції.

ЄС заявив, що ця домовленість має стати частиною комплексу "мирних домовленостей" з РФ. Деталі інших елементів, що включені до компромісного пакету, наразі не розголошуються.

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.