США закликали Росію відповісти на мирні ініціативи Києва

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 17.09.2014 11:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23967

США закликали РФ та бойовиків на Донбасі відреагувати на ухвалення Верховною Радою закону про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей.

Про це заявила представник Держдепу Марі Гарф під час брифінгу.

"Ми закликаємо Росію та сепаратистів, яких вона підтримує, відповісти на це та почати повне втілення у життя 12 пунктів досягнутих домовленостей про припинення бойових дій", – сказала Гарф.

Вона зазначила, що Росія мусить припинити військову інтервенцію в Україні, вивести та відвести від кордонів своїх військовослужбовців і озброєння, припинити підтримку бойовиків та погодитися на заходи, які дозволять ефективно контролювати ситуацію на кордоні Росії та України.

"Шлях для миру відкрито, але тепер це залежить від Росії та сепаратистів, чи вони дотримаються домовленостей про припинення вогню та поважатимуть український суверенітет і територіальну цілісність", – сказала представник Держдепу.

На думку Гарф, ухваленням законів про особливий порядок місцевого самоврядування у окремих районах Донеччини та Луганщини, Київ продемонстрував своє бажання врегулювати конфлікт мирним шляхом.

Як повідомлялося раніше, 16 вересня Верховна Рада у закритому режимі проголосувала за закони про амністію учасників сепаратистських рухів, які здадуть зброю та не чинили злочинів проти людяності, та особливий порядок самоврядування в окремих районах Донбасу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.