Контррозвідка СБУ викрила низку російських диверсійних груп та осередків тероризму

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.09.2014 14:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23985

Служба безпеки України спільно з бійцями добровольчих батальйонів протягом останніх діб затримала 10 громадян України, причетних до терористичної діяльності в населених пунктах Волноваха та Краматорськ на Донеччині.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

Серед затриманих – інформатори незаконних військових формувань, члени розвідувально-диверсійних груп, провокатори, які закликали місцевих мешканців для протиправних акцій для дестабілізації ситуації у регіоні.

У м. Волноваха затримано трьох зловмисників, які розгорнули у місті інформаторську мережу для збору розвідданих про місця дислокації, чисельність та маршрути переміщення сил АТО. У визначений час правопорушники «виходили на зв’язок» та передавали зібрані відомості до т.зв. штабу «ДНР».

Того ж дня у м. Краматорськ контррозвідка СБУ затримала громадянина України «Т», 1985 р.н., який забезпечував пропускний режим на блокпостах терористів. Встановлено, що «Т» добровільно вступив до бандформування. Протягом окупації м. Краматорська бойовиками «Т» з автоматом в руках патрулював вулиці міста, залякуючи та грабуючи місцевих мешканців, охороняв «місцеве НКВД» у м. Слов’янськ.

Служба безпеки продовжує пошук диверсантів та учасників злочинних формувань.

На засадах довіри і співпраці громадяни, які володіють інформацією про будь-які факти прибуття та перебування в регіоні підозрілих осіб, наміри здійснення сепаратистської, терористичної, диверсійної чи розвідувально-підривної діяльності, можуть повідомити її на гарячу лінію call-центру СБУ 0800-501-482 або на поштову скриньку callcenter@ssu.gov.ua


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.