Газова війна-3. Росія продовжує зменшувати обсяги газу для країн Європи

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 23.09.2014 11:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23994

Зниження газових поставок відбувається на тлі напружених відносин Росії і України.

Ряд країн Центральної Європи знову заявили про зниження поставок російського газу на тлі українського кризи, пише The Wall Street Journal.

Зокрема, австрійський енергетичний регулятор E-Control повідомив, що до п’ятниці, 19 вересня, зниження склало 25%. Це - найбільший показник для Австрії на даний момент, зазначає газета. В E-Control підкреслили, що на наступний день було зафіксовано зростання поставок газу, і до суботи зниження скоротилася до 20%.

Нагадаємо, минулого тижня про скорочення поставок російського газу, заявила Румунія. Міністр енергетики країни Разван Николеску оголосив про намір «Газпрому» на 10% скоротити поставки в країну і звинуватив Росію в «іграх» на газовому ринку з метою чинити тиск на країни Євросоюзу.

Раніше повідомлялося, що словацький одержувач і імпортер російського газу - компанія Slovensky plynarensky priemysel (SPP) - отримала на 20% менше російського газу через територію України. І в Австрії, і в Словаччині підкреслюють, що перебоїв з поставками газу внутрішнім споживачам при цьому немає, йдеться в статті. Крім того, польська газотранспортна компанія Gaz System заявила, що російський «Газпром» продовжує поставляти менше газу, ніж було замовлено. Як зазначає газета, зниження газових поставок відбувається на тлі напружених відносин Росії і України.

При цьому «Газпром» стверджує, що діє, виходячи із наявних у нього можливостей. «Постачання газу за всіма напрямами здійснюється виходячи з наявних на даний момент ресурсів для експорту і триваючого закачування в ПСГ на території Російської Федерації», - пояснили в «Газпромі».

Єврокомісія офіційно оголосила про проведення 26 вересня в Берліні тристоронньої зустрічі по газу за участю Росії, України і Євросоюзу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.