В Україну повернулася цензура

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 22.03.2007 01:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2402

В Україні розпочалося стрімке згортання демократичних прав і свобод.

«Поверненням в часи темників і цензури» назвали журналісти усунення з ефіру єдиного на Першому національному телеканалі політичного ток-шоу «Толока». Ці дії піддали критиці Київська незалежна медіа-профспілка та голова парламентського комітету з питань свободи слова Андрій Шевченко.

Президент Першого Національного Віталій Докаленко пояснив заборону «Толоки» непрофесійністю ведучого та заперечив, що йому були вказівки з уряду після ефіру за участі лідерів опозиції.

Однак, Андрій Шевченко заявив, що опальна програма мала найвищі рейтинги, а її останній ефір роздратував лідерів правлячої коаліції.

Директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар розцінила те, що сталося, як типову для часів режиму Кучми заборону незручних владі телепрограм. Сюмар лише частково поділяє оптимізм Шевченка щодо гарантій свободи слова після запровадження суспільного мовлення нинішньої владою: «Є серйозна небезпека, що буде реалізований російський варіант, коли державне телебачення перетворили на громадське російське телебачення, однак від цього абсолютно нічого не змінилося».

Тим часом Київська незалежна Медіа-профспілка повідомила про посилення економічного тиску на журналістів Першого національного та відмову телекомпанії підписати угоду про редакційну політику.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.