США занепокоєні польотами російських військових літаків поблизу американського простору

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 26.09.2014 13:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24020

Польоти російських бомбардувальників поблизу повітряного простору США нагадали американським військовим часи Холодної війни.

Американські військові занепокоєні польотами російських бомбардувальників поблизу повітряного простору Сполучених Штатів.

З такою заявою у четвер, 25 вересня, виступив керівник Тихоокеанського командування США, адмірал Семюел Локлір, передає інформаційне агентство Reuters.

Російські бомбардувальники наблизились до повітряного простору США та Канади минулого тижня, що змусило обидві країни підняти в небо винищувачі, аби перехопити російські літаки.

"Звичайно, повернення польотів повітряних суден далекого радіусу дії, чого ми не спостерігали в суттєвій кількості впродовж останнього десятиріччя, викликає занепокоєння. І це те, за чим ми дуже уважно стежимо", - заявив Локлір.

За його словами, вторгнення російських бомбардувальників у межі розпізнавальної зони протиповітряної оборони США, яка розташована безпосередньо за межами суверенного повітряного простору Сполучених Штатів, нагадує дії часів Холодної війни.

"Це речі, якими ми, як військові, маємо бути занепокоєні. Ми повинні замислитись над тим, що це означатиме для безпеки регіону й безпеки нашої батьківщини", - наголосив Локлір.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.