На майбутніх виборах найбільші шанси потрапити у парламент у трьох партій

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 26.09.2014 14:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24021

На майбутніх позачергових парламентських виборах в Україні у Верховну Раду України можуть пройти лише три партії - “Блок Петра Порошенка”, “Радикальна Партія” Олега Ляшка та Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи ім.Ілька Кучеріва" спільно з Київським міжнародним інститутом соціології.

Згідно з даними соцопитування, який на прес-конференції в п’ятницю представили директор Фонду "Демократичні ініціативи ім.Ілька Кучеріва" Ірина Бекешкіна та президент КМІС Валерій Хмелько, за "Блок Петра Порошенко" готові проголосувати 26,9% опитаних, які збираються брати участь у виборах, за "Радикальну партію" – 6,2%, за ВО "Батьківщина" – 5,5%.

За "Народний Фронт" мають намір проголосувати 3,9% респондентів, за ВО "Свобода" – 3,3%, за партію "Сильна Україна" і "УДАР" – по 2,8%, Комуністичну Партію України – 3%, партію "центр "(лідер Вадим Рабинович) – 1,3%," Об’єднання "Самопоміч" - 1,7%. Решта партій набирають менше 1%.

Крім того, за іншу партію проголосували б 0,7%, викреслили б усі партії з бюлетеня - 1,5% і не змогли відповісти - 32,8%.

Опитування було проведено з 12 по 21 вересня. Опитування проводилося в 110 населених пунктах у всіх областях України, крім АР Крим та Луганській області. Оскільки в період опитування в Луганській області йшли інтенсивні дії, тому була збільшена квота Донецької області, яка за багатьма параметрами мало відрізняється від населення Луганської. Все було опитано 2035 респондентів. Похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Для проходження до парламенту України необхідно подолати п’ятивідсотковий виборчий бар’єр.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.