Діалог щодо миру – єдиний спосіб врегулювання ситуації на Донбасі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.09.2014 12:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24024

Президент України Петро Порошенко переконаний, що єдиним способом врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях має бути діалог, спрямований на встановлення миру.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

В інтерв’ю телеканалу «1+1» Глава держави підкреслив, що всі зусилля влади зараз спрямовані саме на це. Важливим кроком на шляху до врегулювання ситуації Президент назвав проголошення режиму припинення вогню, за час дії якого з полону було звільнено більше тисячі українських військових, укріплено позиції.

«Вдалося вибудувати вже надійну лінію оборони. Це не означає, що ми збираємося порушити режим припинення вогню, але ми сьогодні маємо здатність забезпечити безпеку наших міст, сіл і селищ», — сказав Глава держави, зауваживши, що особливу увагу було приділено безпеці та обороні Маріуполя. «Маріуполь є і буде українським», — додав він.

Президент підкреслив, що зусилля влади щодо досягнення миру підтримує і світова спільнота, що було продемонстровано під час саміту НАТО у Вельсі. «Тема України стала першочерговою, і всі сказали: так, ми робимо чотири трастових фонди для України, ми відновлюємо військово-технічну співпрацю, ми робимо рішучі кроки щодо навчання української армії і сил безпеки», — зазначив Петро Порошенко.

Говорячи про реалізацію Мирного плану, підписання Мінських угод, Глава держави вкотре підкреслив, що ці кроки та домовленості жодним чином не загрожують суверенітету, територіальній цілісності та незалежності України. «Україна буде соборною й унітарною державою, — наголосив Президент і додав, — Те, що сьогодні говоримо про делегування частини повноважень місцевим радам — це план з децентралізації влади. Всі мають розуміти, що в законах є обмежений термін — це три роки».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.