Щасливе дитинство в Україні від більшовиків та Януковича. Дитяча проституція та рабовласництво

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 22.03.2007 12:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2403

В Україні процвітає дитяча проституція та торгівля дітьми. Такий невтішний висновок зробив спеціальний доповідач ООН.

Спеціальний доповідач ООН з питання про торгівлю дітьми, дитячій проституції і дитячій порнографії Хуан Мігель Петит представив на розгляд членів Радого з прав людини доповідь про відвідини України в кінці жовтня 2006 рік.

У ніьому повідомляється, що в цій країні процвітає дитяча проституція, а торгівля дітьми в Україні є величезною проблемою і суворою реальністю.

У доповіді підкреслюється, що 10 відсотків жертв торгівлі людьми становлять діти у віці від 13 до 18 років. Половина дітей в трансграничній торгівлі посилається в сусідні країни, в основному до Росії.

«Діти в трансграничній торгівлі експлуатуються у вуличній торгівлі, як домашня прислуга, в сільському господарстві, як танцівниці, офіціанти/офіціантки або в цілях надання сексуальних послуг. Найчастіше від дітей вимагають ставати танцівницями, жебрачити або надавати сексуальні послуги безвідносно того, на що вони сподівалися», - говориться в доповіді.

Доповідач наголошує, що характерною особливістю торгівлі дітьми в Україні є те, що в більшості випадків вони стають об'єктом торгівлі усередині країни. Торговці дітьми заманюють свої жертви в боргову кабалу. Вони примушують їх відпрацювати витрати, пов'язані з поїздкою і такими «послугами», як харчування та житло. Можливості вирватися з кабали трапляються украй рідко.

Спеціальний доповідач заявив, що в Україні що багато постраждалих від торгівлі людьми, як і раніше не враховані, і їм не надається ніякої допомоги ні за кордоном, ні по їхньому поверненні в Україну.

Хуан Мігель Петит повідомив про те, що за останні роки в Україні зросла дитяча проституція. Згідно даними обстеження, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень серед жінок, що займаються наданням сексуальних послуг в комерційних цілях, 11 відсотків складали діти у віці від 12 до 15 років і 20 відсотків — у віці від 16 до 17 років. Спецдоповідач відзначив, що в проституцію залучаються навіть десятирічні дівчатка.

Представник ООН висловив особливу стурбованість тим, яким чином сутенери, торговці людьми і виробники порнографічних матеріалів використовують дітей в своїх цілях.

Із засобів масової інформації і брошур для туристів в Україні він дізнався про численні оголошення про «весілля», «побачення» і надання туристам всякого роду послуг, які, як йому представляється, не підлягають чіткому регулюванню або контролю.

Він підкреслив, що з відміною віз для туристів з більшості західних країн Україна все більше стає одним з основних напрямів для секс-туризму. Спеціальний доповідач побоюється, що в цій діяльності, що розширюється, експлуатуються і неповнолітні.

Хуан Мігель Петит заявив, що Україні необхідно буде сформувати нову модель захисту прав дітей, інакше вона зіткнеться з наслідками, які серйозно позначатимуться на майбутніх поколіннях. Він сформулював цілий ряд рекомендацій із цього приводу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.