США засудили Росію за дискримінацію кримських татар

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 29.09.2014 21:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24030

Сполучені Штати під час засідання ОБСЄ щодо виконання зобов’язань у сфері людського виміру в справах меншин наголосили на неприйнятності дискримінації проти кримських татар та інших нацменшин у Криму з боку Російської Федерації.

З відповідною заявою виступив глава делегації Сполучених Штатів Брайан Етвуд (Brian Atwood), повідомили в Місії США при ОБСЄ.

"Сьогодні делегація США публічно визнала неприйнятною цільову дискримінацію з боку РФ татар та інших етнічних меншин у Криму", - йдеться в офіційному повідомленні Місії.

При цьому американський представник висловив наполегливу рекомендацію для Росії, щоб вона "поклала край порушенню прав людини в Криму", в тому числі, що стосується характеристик кримських татар як екстремістів.

"Недавні спроби російського МЗС назвати кримських татар "екстремістами" підкреслюють давні практики широкого застосування так званого закону про боротьбу з екстремізмом проти окремих осіб, а також етнічних і релігійних груп, з якими російська влада не згодна. На жаль, права людини в Криму продовжують різко погіршуватися для тих, хто виступає проти російської окупації або є членами етнічних чи релігійних меншин", - наголосив глава Місії США.

Етвуд зауважив, що Сполучені Штати категорично не сприймають репресивних законів Росії в Криму.

"Сполучені Штати не визнають і ніколи не визнаватимуть односторонню спробу Росії анексувати Крим", - додав представник США.

Як повідомлялося, "влада" півострова почала переслідування кримських татар та їхніх національних організацій.

Крім того, раніше "прем’єр-міністр Криму" заявив, що для нього Меджлісу кримськотатарського народу юридично не існує.

Також відомо, що голова Меджлісу Чубаров закликав ООН створити спеціальну місію в окупованому Криму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.