У Росії покарали татарську письменницю за засудження анексії Криму

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 2.10.2014 13:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24043

За статті на підтримку кримських татар та України Байрамову засудили до одного року позбавлення волі.

Суд міста Набєрєжниє Чєлни в Татарстані засудив голову Міллі Меджлісу Фаузію Байрамову до одного року позбавлення волі умовно.

Про це йдеться у вироку суду, оприлюдненому на сторінці Байрамової у Facebook.

«Визнати Байрамову Фаузію Аухадієвну винною у скоєнні злочину, передбаченого ст.282 ч.1 КК РФ (в ред. Федерального закону від 03.02.2014 р. №5-ФЗ) і призначити їй покарання у вигляді 1 року позбавлення волі», - йдеться у документі.

«Відповідно до ст.73 КК РФ згадане покарання врахувати з випробувальним терміном на 1 рік, зобов’язавши Байрамову Фаузію Аухадієвну не змінювати без попередження спеціалізованого державного органу, який здійснює покарання засуджених, постійного місця проживання, періодично прибувати за викликом для реєстрації», - зазначили у вироку.

Як повідомлялося раніше, суд над Байрамовою відбувся 1 жовтня. Голову Міллі Меджлісу звинувачували за 282 ст.ч.1 КК РФ ("екстремізм") у зв’язку з її публікаціями у Facebook на підтримку кримських татар та України. Державний обвинувач вимагав для підсудної позбавлення волі строком на 1 рік умовно.

Як відомо, Фаузія Байрамова - татарська письменниця, видатний громадський діяч, правозахисниця, кандидат історичних наук, голова партії "Іттифак", одна з лідерів татарського національного руху і політичної опозиції в Татарстані.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.