ЄС застерігає Росію від запровадження торгових обмежень стосовно Києва

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 2.10.2014 13:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24044

Голова Єврокомісії стривожений погрозами РФ застосувати торгівельні обмеження проти Києва.

Про це Жозе Мануель Баррозу написав у листі, адресованому Владіміру Путіну.

На тлі дискусій стосовно угоди про зону вільної торгівлі між ЄС та Україною президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу стривожений намірами російського президента Владіміра Путіна застосувати торгові обмеження у відносинах із Києвом.

Про це йдеться у листі Баррозу, опублікованому на офіційному сайті Єврокомісії у середу, 1 жовтня. У Брюсселі переконані, що у такий спосіб глава російської держави порушує домовленості, досягнуті за результатами тристоронніх переговорів між Україною, ЄС та Росією.

"У цьому контексті, ми сильно стривожені нещодавно ухваленим російським урядом декретом, який пропонує нові торгівельні бар’єри між Росією та Україною. Ми вважаємо, що застосування положень цього декрету суперечитиме погодженим спільним домовленостям та рішенням відкласти попереднє застосування частини угоди про асоціацію, у якій йдеться про торгові відносини", - говориться в листі Баррозу Путіну. Голова Єврокомісії нагадав, що угода між Україною та ЄС "залишається двосторонньою угодою" та що "будь-які зміни до неї можуть бути внесені лише на вимогу однієї зі сторін та за згодою іншої".

Як відомо, у вересні російський президент Владімір Путін написав листа Жозе Мануелеві Баррозу з вимогою переглянути угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Раніше 12 вересня під час тристоронньої зустрічі за участі представників України, Росії та ЄС було досягнуто домовленості, що тимчасове застосування економічної частини угоди про асоціацію - положення про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС - відкладається до 31 грудня 2015 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.