Український бізнес потерпає від браку коштів, корупції та рейдерства

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 3.10.2014 11:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24048

Низький попит на послуги кредитування середнього бізнесу в Україні пов’язане з наслідками економічної кризи, корупцією та рейдерством.

Про це заявив в коментарі Тиждень.ua голова правління Райффайзен Банку Аваль Володимир Лавренчук.

За словами Лавренчука, в Україні є достатньо інститутів та досвідчених фахівців для розвитку бізнесу. Разом з тим існує кілька факторів, які перешкоджають покращенню кредитування саме середнього бізнесу, і як наслідок, його успішній роботі.

« Це фактор грошей, а їх довгих і дешевих немає – це має значення», - зазначив Лавренчук.

На думку банкіра, в Україні немає достатньої кількості підприємств, адже в умовах економічного спаду громадяни не поспішають проявляти бізнес-ініціативу.

«Через п’ять років після кризи, маючи, по-перше, наслідки тої кризи, маючи, по-друге корупцію, маючи також рейдерські атаки і незахищеність, люди втратили мотивацію масово створювати компанії, і тому можна говорити про низький попит на приватну ініціативу та непопулярність банківських кредитів», - наголосив банкір.

Крім того, за словами Лавренчука, розвитку підприємництва, а відтак і кредитування, перешкоджають високі відсоткові ставки по депозитах, які спонукають отримувати прибутки без ризику.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.